Informacja o przetwarzaniu danych osobowych

Na podstawie art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016), zwanym dalej RODO informujemy, że przekazane przez Ciebie dane osobowe  przetwarzane są przez INTER-SERVICE P.P.HU (zwanego dalej INTER-SERVICE) z siedzibą w Poznaniu, przy ulicy Krzyżowej 18.
Przekazanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże konieczne dla realizacji umowy lub podjęcia działań zmierzających do zawarcia umowy.
INTER-SERVICE przetwarza Twoje dane osobowe w celu:

  • realizacji świadczonych na Twoją rzecz usług lub sprzedaży produktów,
  • statystycznych, analitycznych,
  • prowadzenia postępowania reklamacyjnego, realizacji praw i obowiązków wynikających z udzielonej gwarancji,
  • dochodzenia roszczeń oraz monitorowania wiarygodności płatniczej kontrahentów,
  • realizacji obowiązków nałożonych na INTER-SERVICE przepisami prawa, w szczególności prawa podatkowego,
  • marketingu własnych usług i produktów,
  • zapewnienia bezpieczeństwa mienia i osób przebywających na terenie, prowadzonej przez INTER-SERVICE działalności gospodarczej.

INTER-SERVICE będzie przetwarzał Twoje dane osobowe przez okres nie dłuższy niż 5 lat liczony od początku roku następującego po roku obrotowym, w którym transakcja, postępowanie zostały ostatecznie zakończone, spłacone lub przedawnione. Okres ten może być przedłużony, jeśli będzie to konieczne dla realizacji obowiązków INTER-SERVICE wynikających z przepisów prawa lub realizacji prawnie uzasadnionych interesów.

Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych są przepisy prawa uprawniające INTER-SERVICE do przetwarzania danych:

  • niezbędnych do realizacji umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO),
  • w związku z  realizacją obowiązków  wynikających z przepisu prawa np. obowiązek wystawienia faktury (art. 6 ust. 1 lit. c RODO),
  • w związku z realizacją prawnie uzasadnionego interesu administratora danych, którym jest na przykład dochodzenie roszczeń, ochrona przed próbą oszustwa, marketing bezpośredni, zapewnienie bezpieczeństwa mienia i osób (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

Odbiorcą Twoich danych osobowych jest podmiot świadczący nam usługi księgowe oraz jeśli charakter zawartej umowy będzie tego wymagał odbiorcami mogą być również podmioty wspierające nas w realizacji zawartej z Tobą umowy, na przykład podwykonawcy.

Dane osobowe na niniejszej witrynie przetwarzane są przez dostawcę serwera WWW oraz firmy analizujące ruch na witrynie – Google i inne wyszukiwarki.

Witryna wysyła do odwiedzających tzw. pliki cookies. Dane o tych plikach kasowane są raz na miesiąc.

W celu nawiązania kontaktu z osobą wyznaczoną przez INTER-SERVICE
w sprawach związanych z ochroną danych osobowych prosimy o przesyłanie korespondencji na adres siedziby prowadzonej działalności lub adres e-mail: firma@inter-service.pl.

Osobie, której dane są przetwarzane przysługuje prawo do żądania od INTER-SERVICE:

  • dostępu do danych osobowych w tym uzyskania kopii tych danych,
  • sprostowania danych osobowych osobiście lub poprzez złożenie pisemnych oświadczeń,
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,
  • usunięcia danych osobowych (tzw. prawo do bycia zapomnianym),
  • lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
  • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.